RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kritische vragen over nieuwste plan voor Nedereindse Plas

1/2
IJSSELSTEIN - Raadsleden in Utrecht hebben donderdag tijdens een raadsinformatiebijeenkomst veel kritische vragen gesteld over de sanering van de Nedereindse Plas. De Partij van de Dieren sprak zich nadien uit tegen het saneringsplan.

De plas ligt tussen Nieuwegein en IJsselstein, maar is van de gemeente Utrecht en was vroeger een stort voor afval. Tot 1993 zijn er veel onbekende en illegale zaken gestort. In de jaren negentig werd besloten dat de plas een recreatiegebied moest worden waar ook kon worden gezwommen.

Na onthullingen van RTV Utrecht over het illegale afval en instabiele oevers werd de plas gesloten. De gemeente Utrecht heeft sindsdien enkele vergeefse pogingen gedaan om de plas te saneren. Het nieuwste plan is om folie, dat al in de plas ligt, af te dekken met grond uit Duitsland.


ZAND

De Partij voor de Dieren heeft weinig vertrouwen in het nieuwste plan, lieten ze na de informatiebijeenkomst weten aan RTV Utrecht. De fractieleden zeggen dat er gekozen wordt voor de goedkoopste oplossing maar niet voor de beste. De partij wil veel meer grond in de plas laten storten.

Tijdens de informatiebijeenkomst werden raadsleden uitgebreid door deskundigen bijgepraat over de situatie rond de plas. Op 18 februari praat de gemeenteraad uitgebreid over de sanering van de Nedereindse Plas. Dan wordt ook duidelijk wat de andere partijen van de plannen vinden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -