RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"V&D gekocht door eigenaar CoolCat en MS Mode"

PROVINCIE UTRECHT -

De gesprekken over de overname van V&D zijn in de eindfase beland, zeggen de curatoren. Er is nog n gesprekspartner. Volgens RTLZ is dat Roland Kahn, de eigenaar van onder meer CoolCat, MS Mode, Saphh en America Today.

Kahn bezit een meerderheidsbelang in de holding Coolinvestments, dat het hoofdkantoor in Houten heeft. Het is niet duidelijk of hij V&D onder dat bedrijf wil plaatsen. Volgens RTLZ moet financierder ING de handtekening nog zetten en lopen er nog gesprekken met de verhuurders van de winkelpanden waar V&D inzit.

Roland Kahn zelf zegt van niks te weten, zo vertelt hij tegen onder meer Quote en de NOS. "Het is een broodje aap! Ik zit in Milaan op het moment en ben helemaal niet bezig met V&D", aldus Kahn tegen Quote.


DEAL

De curatoren hebben van meet af aan gezegd dat er sowieso een deal komt. De belangrijkste vraag is evenwel hoeveel vestigingen van V&D daarmee gered kunnen worden. Ook daarover bestaat nog geen enkele zekerheid, aldus de zegsman van de curatoren. "Ook een verkoop van alleen de merknaam is in theorie nog mogelijk."

Vorige week spraken de curatoren de verwachting uit dat de overname van de restaurants van La Place door supermarktconcern Jumbo de zaak in een stroomversnelling zou brengen. Maar door die deal is wel een extra partij aan tafel gekomen, waarmee zaken moeten worden afgestemd.

De partij waarmee de curatoren in gesprek zijn, volgens RTLZ dus de eigenaar van CoolCat, is er wel op uit zoveel mogelijk winkels open te houden, zeggen de curatoren. Ook Jumbo is daarbij gebaat, omdat veel van de La Place-restaurants die het supermarktconcern overneemt, in n pand zitten met V&D.

De warenhuisketen kwam in de problemen doordat de eigenaar, de Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital, de stekker uit het bedrijf trok. In onze regio zijn er onder meer V&D's in Utrecht, Amersfoort en Zeist.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -