RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Buurtzorg Nederland wil thuiszorg TSN overnemen

PROVINCIE UTRECHT -

Buurtzorg Nederland heeft zich gemeld om de meeste thuiszorgactiviteiten van TSN over te nemen. Maandag volgt een definitief bod aan de betrokken gemeenten.

De bewindvoerders van de noodlijdende thuiszorggigant TSN noemen het plan van Buurtzorg "het beste voor de medewerkers en cliŽnten". Ze adviseren om het bod te steunen. Dat maakte TSN vrijdagmiddag bekend. De gemeenten krijgen twee weken de tijd om op het voorstel van Buurtzorg te reageren. Buurtzorg is de grootste aanbieder van wijkverpleging.

Over de inhoud van het plan is nog niets bekend. De bewindvoerders dringen er bij de gemeenten op aan dat zij hun rekeningen op tijd betalen, zodat de TSN-medewerkers, onder wie zo'n 700 in de provincie Utrecht, ook in februari hun salaris krijgen. "De continuÔteit van zorg aan de 40.000 cliŽnten en de werkgelegenheid voor 10.000 medewerkers van TSN Thuiszorg staat voorop."

TSN kreeg eind november uitstel van betaling. Volgens de bewindvoerders is een faillissement binnen enkele dagen niet aan de orde. Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid heeft de berichten "heel goed nieuws" genoemd. "Heel veel mensen hebben heel lang in onzekerheid gezeten. Dit plan maakt het mogelijk dat ouderen hun vertrouwde hulp houden en werknemers hun baan en salaris. Dat is altijd mijn inzet geweest", aldus Van Rijn.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -