RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Minister Schippers slaat eerste paal kinderkankerziekenhuis

1/6
UTRECHT -

Gezondheidsminister Edith Schippers slaat vanmiddag bij het UMC Utrecht de eerste paal van het Prinses Máxima Centrum. Ze start daarmee de bouw van een groot ziekenhuis dat gespecialiseerd is in kanker bij kinderen.

Het centrum gaat over twee jaar open. In het kinderziekenhuis worden patiëntjes behandeld en doen specialisten onderzoek. Die combinatie moet er voor zorgen dat er meer kinderen met kanker zullen genezen. Op dit moment overlijdt nog een op de vier kinderen met kanker aan de ziekte.

Het Prinses Máxima Centrum opende in 2014 al een behandelafdeling in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, verderop in Utrecht. Ook de researchafdeling is al in Utrecht begonnen. Begin 2018 worden alle afdelingen samengebracht in het nieuwe gebouw.

Het zogenoemde kinderoncologische centrum is een initiatief van artsen en ouders van kinderen met kanker. Kinderkanker wordt nu nog op zeven verschillende plaatsen in het land behandeld.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -