Utrechtse Statenleden praten over energiebeleid

UTRECHT - Statenleden praten maandag op het provinciehuis over het Utrechtse energiebeleid. Voor 2020 wil het kabinet dat tien procent van de in de Nederland gebruikte energie duurzaam wordt opgewekt.
Dat kan bijvoorbeeld via zonnepanelen, biomassa of windmolens. Maar vooral dat laatste stuit in onze regio op veel verzet. Statenleden hebben daarom maandag allerlei experts uitgenodigd om over duurzame energie te praten.
De politici gebruiken de informatie om zich voor te bereiden op het debat over het provinciale energiebeleid, komend voorjaar. Volgens het CDA is het daarom ook een erg belangrijke bijeenkomst. Maar niet alle Statenleden denken daar hetzelfde over.
Zo heeft PVV-leider René Dercksen veel kritiek op duurzame energie en op klimaatwetenschappers die waarschuwen voor de opwarming van de aarde. Zo is hij bijvoorbeeld erk kritisch over het nut van windmolens en ziet hij niets in het plaatsen van zonnepanelen in weilanden.
"We houden alle opties open. We vinden het eerlijk gezegd ook niet relevant of de opwarming van de aarde nou wel of niet bestaat. Wij willen over duurzame energie praten, omdat we niet meer afhankelijk willen zijn van landen als Rusland en Saoedi-Arabië," aldus CDA-statenlid Derk Boswijk.
Er zijn overigens niet alleen experts aanwezig bij de bijeenkomst, maar op uitnodiging van het CDA zijn er ook studenten. Zij zijn volgens de partij de toekomst en heben vaak innovatieve ideeën.

De voors en tegens van duurzaamheid in een dichtbevolkt gebied als Utrecht
Utrechtse statenleden praten over energiebeleid

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.