RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tekort Utrechtse huurwoningen loopt op

UTRECHT - Het tekort aan huurwoningen in Utrecht en Amsterdam neemt de komende jaren toe. Dat verwacht vastgoedadviseur Capital Value. De nieuwbouw trekt de komende jaren aan, maar volgens de adviseur worden er vooral koopwoningen neergezet.

Omdat corporaties daarvoor oude panden slopen of verkopen, verdwijnen er huurwoningen. Capital Value noemt het niet bouwen van huurwoningen een gemiste kans, omdat de vraag juist toeneemt.


VLUCHTELING

Dat komt op dit moment vooral vanwege de grote instroom van vluchtelingen. Dit betekent dat er komende jaren over de gehele linie waarschijnlijk meer huishoudens bij komen dan nieuwe woningen.

"Gemeenten, bouwbedrijven en projectontwikkelaars bieden te weinig huurwoningen aan, terwijl er juist nu kansen zijn om tekorten te verminderen en wachtlijsten terug te brengen'', aldus directeur Kees van Harten.


KAPITAAL

Het is volgens Capital Value niet zo dat er geen kapitaal beschikbaar is voor het bouwen van meer nieuwe huurhuizen. De focus bij partijen ligt echter te veel op koopwoningen, vindt de vastgoedadviseur.

Gemeenten zullen volgens het bureau in de programmering daarom meer aandacht moeten geven aan de bouw van huurwoningen, ook als dit voor hen een lagere grondopbrengst betekent.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -