RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gemeenteraad Utrecht zegt ja tegen vluchtelingenopvang Overvecht

UTRECHT - Een meerderheid van de Utrechtse gemeenteraad is voor de komst van een vluchtelingenopvang in Overvecht. Dat bleek dinsdagavond tijdens een commissievergadering.

Daarmee lijkt het definitief dat binnenkort vierhonderd asielzoekers naar het pand aan de Einsteindreef komen. Het plan leidde aanvankelijk tot veel protest uit de buurt.

Alleen Stadsbelang Utrecht, dat twee zetels in de raad heeft, is fel tegen de opvang in Overvecht. De PvdA is iets genuanceerder maar denkt ook dat er betere locaties te bedenken zijn dan Overvecht, dat al lang bekend staat als probleemwijk. Ook het CDA zinspeelde op een andere locatie, maar die is volgens het gemeentebestuur niet groot genoeg.


DEMONSTRATIE

Buiten het stadhuis kwamen enkele tientallen mensen samen om te protesteren tegen de komst van vluchtelingen naar Overvecht. Er werden daarbij onder meer leuzen geroepen en ook werd er vuurwerk afgestoken. Vooral dat laatste was goed te horen in de raadszaal.

Verder liepen er demonstranten in de stad rond met spandoeken met daarop leuzen en cartoons. De politie had rekening gehouden met het protest en was met veel agenten op de been om de situatie onder controle te houden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.



Nieuwsoverzicht