RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Geen schuldigen aan te wijzen in debacle TivoliVredenburg"

1/2
UTRECHT -

Niet een specifiek persoon, maar meerdere wethouders en gemeenteraden zijn schuldig aan het financieel debacle rond TivoliVredenburg in Utrecht. Dat bleek dinsdagavond tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad.

Een commissie van wijze mannen had de conclusies vastgelegd in een rapport. "Er is niet een schuldige, er waren vele gemeenteraden, vele colleges, vele voorgangers en iedereen was er bij, daarom is er niet een schuldige", aldus raadslid Aline Knip van D66.

Tijdens de commissievergadering liet alleen Cees Bos van Stadsbelang zich negatief uit over het management van het muziekpaleis. Zijn voorstel om het management te ontslaan zorgde voor hoongelach bij de rest van de raadsleden.

Eerder werd bekend dat de gemeente de problemen met TivoliVredenburg aan zichzelf te wijten heeft. In 2006 werden de kosten voor bouw en inrichting nog geraamd op 98,6 miljoen euro, in 2015 was het bedrag opgelopen tot circa 156 miljoen euro.

In het voorjaar verschijnt er nog een ander rapport over TivoliVredenburg. Daarin staat wat het muziekpaleis nog kan verbeteren voor wat betreft de exploitatie en programmering.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -