RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen steun voor komst bioscoop De Kade

1/2
UTRECHT -

Er kan een streep door de plannen rond bioscoop De Kade in Utrecht. Die bioscoop met acht zalen moest komen aan de nieuwe singel bij het Paardenveld, maar een van de betrokken partijen trekt zich terug. De aandeelhouders van Paardenveld Vastgoed B..V. gaan niet akkoord met de afkoop van de erfpacht.

Twee weken geleden was er nog een akkoord rond de bioscoop, met als voorwaarde dat alle betrokken partijen de plannen nog moesten goedkeuren. Ook moest de erfpacht van de grond nog worden afgekocht.

Paardenveld Vastgoed, de eigenaar van de parkeergarage en erfpachter, zegt nu niet verder te willen met de ontwikkeling van De Kade.


MEER DAN EEN BIOSCOOP

In de plannen van filmdistributeur Pim Hermeling moest arthouse-bioscoop De Kade meer worden dan alleen een bioscoop op de plek van de parkeergarage. De bestaande garage moest worden aangepast en ook moesten er onderwijsvoorzieningen van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in het complex komen. Het Nederlands Film Festival zou er een kantoor krijgen.

De gemeente Utrecht had zijn steun uitgesproken voor het plan. Nu zegt de gemeente niet meer verder te kunnen met de procedures. Wel wil wethouder Victor Everhardt opnieuw in gesprek gaan met de aandeelhouders van Paardenveld Vastgoed. Initiatiefnemer Pim Hermeling zegt 'teleurgesteld, maar nog wel positief te zijn'. Hij heeft goede hoop op een postieve uitkomst van deze gesprekken.


JOS STELLING

De Utrechtse filmmaker en bioscoopuitbater Jos Stelling meent dat het afblazen van de plannen 'goed nieuws is voor de bioscoopsituatie, goed voor Wijk C. En uiteindelijk zeker ook goed voor Utrecht.' Hij zegt: "Ook als het hier slechts uitstel zou betreffen, wordt het straks vanzelf duidelijk dat met de verdubbeling van het aantal bioscoopstoelen er meer dan genoeg stoelen zijn in Utrecht."

In Leidsche Rijn is er net een grote bioscoop bijgekomen met CineMec De Sterrekijker. Binnen een jaar gaat de nieuwe megabioscoop aan het Jaarbeursplein open. Jos Stelling heeft ook plannen om de oude City-bioscoop aan de Voorstraat nieuw leven in te blazen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -