RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Jongeren en ouders onwetend over risico's drugs"

PROVINCIE UTRECHT -

Jongeren en ouders in het westen en zuiden van de provincie hebben vaak onvoldoende kennis van de risico's van drugs. Dat blijkt uit onderzoek van GGD regio Utrecht.

Volgens de gezondheidsdienst is er onwetendheid over de werkzame stof in cannabis. Die is volgens de GGD toegenomen, waardoor een joint veel sterker is dan vroeger. Daarnaast blijkt dat cannabis de meest gebruikte drugs is onder jongeren omdat dit makkelijk te krijgen is.

De GGD constateert ook dat bepaalde vormen van drugsgebruik normaal zijn geworden onder uitgaande jongeren, terwijl ouders vaak geen idee hebben dat hun kinderen drugs gebruiken. De GGD adviseert ouders om vaker met hun kinderen te praten over de risico's van drugs, want dat onderwerp lijkt nu taboe.

Het onderzoek werd uitgevoerd in Montfoort, De Ronde Venen, Oudewater, Stichtse Vecht, Woerden, Houten, IJsselstein, Nieuwegein en Vianen. Eerder onderzocht de GGD dat in die gemeenten 10 procent van de jongeren tussen de 13 en 17 jaar cannabis gebruikt.

Het harddrugsgebruik ligt met 2 procent in Utrecht-West en 3 procent in de regio Lekstroom een stuk lager in deze leeftijdscategorie.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -