RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Raad: Toch koppeling Moreelsebrug met nieuw plein

UTRECHT -

De nieuwe Moreelsebrug bij Utrecht Centraal moet aangesloten worden op het nog te bouwen Zuidgebouw. Dat wil een meerderheid van de Utrechtse gemeenteraad. Het college van B en W wil dat liever niet uit angst voor rechtszaken.

De Moreelsebrug, voorheen Rabobrug genoemd, is een brug voor fietsers en voetgangers die van de Croeselaan bij de Rabobank naar het Moreelsepark aan de andere kant van het station loopt. Boven het huidige busstation start binnenkort de bouw van het Zuidgebouw, waarin wonen, werken en winkelen worden gecombineerd.

Het Zuidgebouw wordt neergezet op een soort plateau, ofwel een tafel die boven het busstation hangt. De Moreelsebrug komt vlak langs het gebouw te lopen, precies op de plek waar een grote open ruimte is gepland: het Zuidplateau.

Door de verbinding te leggen tussen de brug en het gebouw wordt de bereikbaarheid van het station en het Zuidgebouw verbeterd en neemt ook de sociale veiligheid toe, stelt de VVD. De gemeenteraad stemde met een grote meerderheid voor een motie van de fractie, die de wethouder oproept om die verbinding tot stand te brengen.


RECHTSZAAK

Het college van B en W wilde de koppeling nu nog niet aanleggen uit angst voor juridische procedure van onder meer Klépierre, de eigenaar van Hoog Catharijne. Die zou naar de rechter kunnen stappen omdat mensen via het nieuwe Zuidplateau het winkelcentrum kunnen ontlopen en dat kost de huurders van Klépierre klanten. De VVD denkt niet dat het tot een rechtszaak zal komen.

Eerder al waren er plannen om de Moreelsebrug te verbinden met de perrons van Utrecht Centraal die daaronder liggen. Die trappen komen er vooralsnog niet, omdat Klépierre, en ook de NS, bang zijn dat ook daardoor minder mensen door het station en Hoog Catharijne zullen lopen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -