RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rechter wil moordverdachte Garcia Geraldino naar Pieter Baan

1/2
UTRECHT -

De rechtbank in Utrecht wil dat Silvester L., die wordt verdacht van de moord op zijn ex-vrouw Sandra García Geraldino, wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Dat is vrijdag gebleken tijdens de tweede pro-formazitting in de zaak. L. blijft voorlopig vastzitten. De zaak gaat over twee maanden verder.

De officier van justitie had tijdens de eerste pro-formazitting in november al verzocht om een onderzoek in het Pieter Baan Centrum. L. was toen niet aanwezig en daarom mocht het verzoek toen niet behandeld worden.

Sandra García Geraldino werd vorig jaar juli met veel geweld om het leven gebracht. Het lichaam van de Dominicaanse werd pas twee weken na de moord in de bosjes bij de Utrechtse Franciscusdreef gevonden.


KINDEREN

De advocaat van L. deed tijdens de zitting vrijdag een verzoek om het verhoor van de twee kinderen van L. en García Geraldino niet-ontvankelijk te verklaren, omdat het onfatsoenlijk zou zijn om vierjarige kinderen te verhoren. De rechter ging daar niet in mee.

De tweeling woont nu bij de ouders van de verdachte. De familie van García Geraldino liet eerder weten dat zij de voogdij willen krijgen. De familie woont in het buitenland, maar een oudere dochter van het slachtoffer is vanwege de voogdij naar Rotterdam verhuisd.


KOFFERBAK

In de aanklacht staat dat L. zijn partner heeft doodgeslagen en vervolgens in de kofferbak vervoerd naar de plek waar hij het lichaam heeft verstopt.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -