RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse V&D's blijven dicht

1/4
PROVINCIE UTRECHT -

De winkels van V&D, waaronder die in Amersfoort, Utrecht, Veenendaal en Zeist, blijven waarschijnlijk nog anderhalve maand dicht. Dat melden de curatoren van de failliete keten.

Om de keten voort te zetten is het nodig personeel weer opnieuw in dienst te nemen, zaken opnieuw te bevoorraden en de winkels enigszins opnieuw in te richten. Dat is volgens de zegsman niet iets wat in een paar dagen geregeld is.

De onderhandelingen over een eventuele doorstart of overname van het warenhuis gaan intussen door. Er zijn twee verschillende overnamekandidaten in gesprek met de curatoren: CoolCat-eigenaar Cool Investments en het Canadese Hudson's Bay.


GROTE STEDEN

Roland Khan, de ondernemer achter CoolCat, wil verder met ongeveer 45 warenhuizen van V&D. Hij mikte er vorige week op dat hij nu al overeenstemming zou hebben over de huurcontracten voor minstens 35 filialen. Diverse pandbazen willen echter alleen instemmen met de plannen als Kahn ook verder gaat met hun kleinere vestigingen, in plaats van zich enkel te richten op de warenhuizen in de grote steden.

Dat alle onderhandelingen voortduren, betekent weinig goeds voor de circa 8000 medewerkers van V&D en de inpandige La Place-restaurants. Het voltallige personeel zit vanaf woensdag in de ww. Afgelopen weken werden de werknemers nog doorbetaald door uitkeringsinstantie UWV, waardoor de filialen open konden blijven. Die doorbetaling loopt maar tot en met dinsdag.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -