Rechter tikt eigenaar Berekuil op de vingers

UTRECHT - De nieuwe eigenaar van camping De Berekuil in Utrecht heeft een gevoelige nederlaag geleden. Ton Oostveen wilde bestaande huurders laten vertrekken om het terrein te renoveren en tientallen nieuwe chalets te plaatsen. De rechter heeft drie bezwaarmakers echter in het gelijk gesteld.
Een van de huurders claimt dat hij ruim 160.000 euro heeft geïnvesteerd in zijn eigen chalet. Als hij moet vertrekken wil hij gecompenseerd worden. Eigenaar Oostveen wil dat bedrag niet betalen. Volgens de rechter mag Oostveen de huur niet opzeggen.

AAN HET WATER

Reden is de unieke plek aan het water op de camping. De alternatieve plaats die Oostveen aanbood is daarmee niet te vergelijken, oordeelt de rechter. Daarom hoeft de huurder het aanbod niet te accepteren.
Oostveen, die op de omstreden plaats een restaurant en een speeltuin wil bouwen, heeft al aangegeven dat hij tegen het vonnis in hoger beroep gaat.

KOPZORGEN

Camping De Berekuil zorgt al jaren voor kopzorgen. Door een patstelling rond de eeuwwisseling verpauperde het terrein snel. De permanente bewoning in een deel van de chalets en stacaravans zorgden ervoor dat Theo Driessen, de toenmalige eigenaar, de camping niet kon verkopen. Potentiële kopers haakten af omdat de chaletbewoners niet graag vertrekken. Een van de kopers ging door de perikelen zelfs failliet.
In 2013 nam Oostveen De Berekuil van Driessen over. Om de verkoop definitief te maken moet de gemeente nog altijd toestemming geven. Utrecht wil echter een bedrag van 700.000 euro van Oostveen voor het herontwikkelen van de camping. Oostveen verwacht wel succes. Hij denkt dat hij er binnen enkele weken met de gemeente uit kan zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.