RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eerdere gaststeden The Passion enthousiast over Bijbelspektakel

1/2
AMERSFOORT -

Gemeenten waar muziekspektakel The Passion langs is geweest, zeggen baat te hebben gehad bij het evenement. Groningen, Den Haag en Enschede maakten winst op het evenement.

Op donderdag 24 maart is The Passion in Amersfoort. De live uitzending van de EO en KRO/NCRV is een muzikale vertelling van het paasverhaal.

Het kost de gemeente 225.000 euro om het evenement binnen te halen. Volgens RTV Noord-verslaggever Remco in 't Hof haalde Groningen dat er in 2014 dubbel en dwars uit.

"Het had een enorme sfeer, een prachtig spektakel", zegt de journalist. "De geluiden waren positief achteraf. Alle schijnwerpers en camera's waren even op Groningen gericht."


DEN HAAG

Ook andere steden die The Passion binnenhaalden zijn positief. Volgens verslaggever Lot van Bree van Omroep West leverde het Bijbelspektakel Den Haag veel geld op in 2013: "2,3 miljoen mensen keken en het heeft de stad veel gratis publiciteit opgeleverd. De gemeente berekende zelfs ter waarde van anderhalf miljoen euro."

Verslaggever Chantal Everaardt van RTV Oost zegt dat in Enschede iedereen blij was achteraf. "Ook de ondernemers. De bezoekers hebben samen 650.000 euro uitgegeven."


ROTTERDAMSE TIP

Rotterdam, dat The Passion in 2014 binnenhaalde, heeft een tip voor Amersfoort. Redacteur Sjoerd Bootsma van RTV Rijnmond: "Ruim 20.000 mensen kwamen hier naar het Willemsplein. Dus zorg via openbaar vervoer voor goede aan- en afvoer van het publiek. Dan is het voor iedereen een feest."


CAST

De zesde editie van The Passion heeft de cast trouwens compleet. Stand-up comedian Howard Komproe gaat Pilatus spelen. Eerder was al bekend dat Martijn Fisscher de rol van Jezus op zich neemt en dat de Utrechtse Sofie van den Enk de verslaggever speelt.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -