RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zitting moordzaak Ton Kuijf moet opnieuw

AMERSFOORT -

De pro-formazitting van 1 februari, tegen de verdachten in de moordzaak van Amersfoorter Ton Kuijf, moet over.

Een van de rechters is volgens verschillende media 'besmet' omdat hij eerder als (waarnemend) rechter-commissaris opdracht gaf voor onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Dit leidde tot drie rapporten over het stoffelijk overschot. De dubbelrol van de rechter is volgens het Wetboek van Strafvordering niet toegestaan.

De betrokken rechter is inmiddels vervangen. De zaak wordt binnen een maand opnieuw pro-forma behandeld. De advocaten kunnen dan hun onderzoekswensen kenbaar maken.

Kuijf werd op 14 maart 2014 dood gevonden in een uitgebrand chalet op een vakantiepark in Ermelo. Hij was daar vermoedelijk naartoe gelokt voor een seksdate. De advocaat van een van de vrouwelijke verdachten gaf eerder toe dat er seks is geweest en dat daar beelden van zijn gemaakt.

Mogelijk probeerden de vrouwen Kuijf af te persen met de sekstape. De situatie in Ermelo liep echter volledig uit de hand. Kuijf is zeer waarschijnlijk met een hakbijl om het leven gebracht. Door het vakantiehuis in brand te steken, zouden de verdachten sporen hebben willen wissen.

Hoofdverdachte is Janet S. uit Kampen, die al eerder in de gevangenis zat voor het doden van een man. De voorlopige hechtenis van S. loopt ondertussen door.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -