RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Personeel Máxima Centrum in nieuw jasje

1/2
UTRECHT -

Topontwerpster Monique Collignon ontwerpt met hulp van kinderen met kanker nieuwe werkkleding voor artsen en verpleegkundigen in het Utrechtse Prinses Maxima Centrum. Vorige week is er een brainstormsessie geweest en inmiddels is Collignon bezig alle feedback te verwerken in haar creaties.

Personeel zelf is niet tevreden over de werkkleding die nu wordt gebruikt. Artsen en verpleegkundigen willen vrolijkere kleding, die voor kinderen minder intimiderend is. Volgens het Maxima Centrum is dat ook goed voor het herstel. ''Als een kind doodziek in zijn bed ligt en er komt iemand met een Mickey-Mouse-outfit binnen, is er weer een stapje gewonnen in het heel moeilijke behandelproces''. De outfits worden waarschijnlijk wit, omdat veel kinderen aangaven dat dat hoort.

Het Prinses Máxima Centrum wordt vanaf 2018 het landelijke behandelcentrum voor kinderen met kanker. De eerste afdeling, onder meer voor kinderen met vaste tumoren, opende al in 2014 binnen de muren van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Ook de researchafdeling is inmiddels gestart in Utrecht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -