RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Presentatie team Invictus Games in Doorn

1/2
DOORN - In Doorn is vandaag de Nederlandse afvaardiging voor de Invictus Games gepresenteerd. Dit sportevenement is speciaal bedoeld voor militairen die tijdens het werken bij Defensie een permanente fysieke of mentale beperking hebben opgelopen.

Deelnemers komen uit de hele wereld, de nederlandse delegatie bestaat dit jaar uit 30 sporters. Twee jaar geleden won Nederland nog veertien medailles tijdens de Invictus Games, waarvan twee goud en zes zilver. Dit jaar is Nederland uitgenodigd om deel te nemen met 30 sporters.

Jaaike Brandsma raakte gewond in Afghanistan en doet aan de spelen mee bij het kogelstoten en het zitvolleybal. Ze mist een been na een aanslag, maar zegt dat ze door het sporten weer kan genieten van het leven. "Ik ben heel erg bezig geweest met wat ik nog wel kon. Door het plezier wat je hebt tijdens het sporten, voel je je happy."

De Invictus Games vinden dit jaar plaats van 8 tot en met 12 mei in Orlando, Verenigde Staten. Initiatiefnemer en beschermheer van de Invictus Games is de Britse prins Harry.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht