Agenten vissen inbreker uit stadsvijver IJsselstein

IJSSELSTEIN - Agenten in IJsselstein hebben een inbreker uit de stadsvijver gevist. De 21-jarige jongeman had met drie anderen ingebroken bij een winkel in De Clinckhoeff.
Agenten zagen de verdachten nog net wegrennen richting de sporthal aan de Oranje Nassaulaan. De 21-jarige IJsselsteiner raakte in paniek en sprong in het water. Het mocht niet baten. Een 18-jarige verdachte uit Utrecht verstopte zich tussen enkele auto's. Ook hij werd gepakt. De politie zette vervolgens de omgeving af om met een hond naar de andere verdachten te zoeken. Zij werden niet meer gevonden.
Later in de nacht van donderdag op vrijdag controleerden agenten een 21-jarige IJsselsteiner op de Televisiebaan. Ze hadden hem al rond middernacht staande gehouden en toen was hij nog niet gehavend. Nu was een duim van hem verbonden en zaten zijn handen, nek en hoofd onder de krassen. Deze verwondingen waren volgens de politie 'vers' en kennelijk veroorzaakt door een zeer haastige vlucht door bosschages. Daarop werd ook deze verdachte aangehouden.
De verdachten hebben niets buitgemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.