RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Doorstart V&D definitief van de baan

1/2
UTRECHT -

V&D krijgt geen doorstart. De curatoren van het failliete warenhuisbedrijf zijn er niet in geslaagd tot een akkoord te komen met de potentiŽle koper. V&D heeft in onze provincie vier filialen: in Amersfoort, Utrecht, Veenendaal en Zeist.

Daarmee krijgen alleen de externe vestigingen van La Place een nieuw bestaan. Die zijn eerder overgenomen door supermarktbedrijf Jumbo. Een "zeer beperkte groep V&D-medewerkers" zal de komende weken onder leiding van de curatoren de boedel van het warenhuisbedrijf afwikkelen.

De curatoren onderhandelden met de investeringsmaatschappij van winkelondernemer Roland Kahn, bekend van CoolCat. Vorige week werd duidelijk dat hij verder wilde met ongeveer 45 warenhuizen van V&D.

Hij moest daarvoor wel overeenstemming zien te vinden met de verhuurders van winkelpanden, terwijl ook de financiering voor de operatie nog moest worden afgerond.


HUDSONS BAY

Het Canadese winkelconcern Hudson's Bay (HBC) probeert ook al enige tijd deals te sluiten met de eigenaren van de V&D-panden. Dit concern is echter alleen geÔnteresseerd in de winkelpanden, niet in een doorstart van V&D. HBC was dan ook niet in gesprek met de curatoren van het warenhuisbedrijf.

V&D werd op de laatste dag van 2015 failliet verklaard, nadat het bedrijf al jaren met financiŽle problemen had geworsteld. Nu het doek definitief is gevallen zijn circa 8000 medewerkers van de warenhuizen en de inpandige La Place-restaurants hun baan kwijt.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -