RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

PvdD: Sanering Nedereindse Plas te mager

1/3
UTRECHT -

De Partij voor de Dieren wil dat de Nedereindse Plas in zijn geheel wordt afgegraven. Het afval dat er ligt, moet verwerkt worden, zegt de partij.

De partij reageert daarmee op de hernieuwde plannen van de gemeente Utrecht om de voormalige vuilstort bij IJsselstein met folie en grond te gaan saneren. Fractievoorzitter Eva van Esch van de Partij voor de Dieren zegt dat er door de manier waarop de gemeente het wil oplossen grote risico's kunnen ontstaan voor de volksgezondheid "en voor mensen die er misschien ooit weer willen gaan zwemmen."

De partij realiseert zich dat het voorstel honderden miljoenen gaat kosten en daardoor niet haalbaar is. Maar de optie die de gemeente aandraagt, is volgens de partij echt te mager.

"Het grootste probleem is dat het water in contact kan komen met het afval dat gestort is. Om dat te voorkomen moet het afval worden ingepakt met folie en moet in een deel van het water zand worden gestort", zegt Van Esch.

Donderdag praat de gemeenteraad over de plannen voor de Nedereindse Plas.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -