RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Raadsleden Utrecht bekijken peeskamers Hardebollenstraat

1/3
UTRECHT -

Vijf Utrechtse raadsleden hebben donderdag een kijkje genomen in de Utrechtse Hardebollenstraat. Voormalig prostituee Caja van Tolie wil de politiek een beter beeld geven van raamprostitutie en gaf een rondleiding. Ze wil dat raamprostitutie terugkeert in de straat.

Diverse politieke partijen hebben al laten weten niet enthousiast te zijn, maar van Tolie laat het er niet bij zitten. Ze heeft een nieuwe aanvraag voor raamprostitutie gedaan en met de rondleiding hoopt ze raadsleden van haar plannen te overtuigen.

GroenLinks zegt dat de gemeenteraad niet gaat over de aanvraag. "Als de vergunning vergunbaar is, dan moet die gewoon afgegeven worden", zegt GroenLinksraadslid Steven de Vries. "Prostitutie is in Nederland een legaal beroep, dat we zoveel mogelijk normaal moeten behandelen."

Andere raadsleden geven aan dat ze weliswaar tegen de terugkeer van peeskamers in de binnenstad zijn, maar dat het alternatief het Nieuwe Zandpad bij Overvecht wel erg lang op zich laat wachten.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft burgemeester Van Zanen donderdag dat de terugkeer van de prostitutie onder meer afhankelijk is van de BIBOB-procedure. Als Van Zanen een besluit heeft genomen, kunnen belanghebbenden nog in beroep bij de rechter.


MENSENHANDEL

De ramen in de Utrechtse binnenstad sloten in 2013, nadat de gemeente de vergunning van de exploitanten had ingetrokken. Er zou namelijk sprake zijn van mensenhandel. Om terugkeer tegen te gaan moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. De eigenaar van de panden lijdt dan mogelijk miljoenen euro's planschade. Die zou de stad dan moeten betalen.

Buurtbewoners zien een terugkeer van de raamprostitutie in de straat niet zitten. Zij vrezen dat daardoor ook de drugshandelaren en andere louche types terugkeren.

Van Tolie zegt dat er veel belangstelling is voor het huren van de ramen. Er is plek voor 50 prostituees, maar ze heeft een lijst met 150 potentiŽle huurders.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -