RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Tweede Kamer geeft mening over plannen Paleis Soestdijk

BAARN - Leden van de Tweede Kamer krijgen vandaag tekst en uitleg over de plannen voor Paleis Soestdijk. Achter gesloten deuren mogen zij hun mening geven over de voorstellen.

Van de in totaal 120 inzendingen zijn er nog vier over; een informatiecentrum over het Nederlands Koninkrijk, een ontmoetingscentrum voor handel en staat, een etalage van het bedrijfsleven en een botanische tuin. Die laatste suggestie komt uit onze regio, namelijk van Royal HaskoningDHV uit Amersfoort.

De indieners ontvingen van minister Blok een ton om hun idee het komende half jaar uit te werken. In oktober volgt een beoordeling. Afhankelijk daarvan kunnen de initiatiefnemers eind dit jaar of begin volgend jaar een bod uitbrengen om hun plan ook echt uit te voeren.


EDEN SOESTDIJK

Dit voorstel is geÔnspireerd door het Eden Project in Cornwall, de grootste botanische tuin ter wereld en een ideŽle stichting voor duurzame innovatie. De verbondenheid tussen mens en natuur, duurzaamheid en innovatie vormen het thema van Eden Soestdijk.

Er worden twee architectonische kassen aan het landschap toegevoegd. Het paleis wordt een tentoonstellings- en ontmoetingscentrum.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht