RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

ROC Midden-Nederland experimenteert met virtual reality in les

1/2
UTRECHT -

Mbo-studenten van het ROC Midden-Nederland in Utrecht leren op een bijzondere manier de Engelse taal. Met een mobieltje en een speciale 3D-bril wanen de leerlingen zich in een virtuele wereld, waarbij het lijkt dat ze midden in Londen staan.

De studenten worden in de virtuele omgeving in het Engels aangesproken en moeten antwoorden in het Engels. De lesmethode komt van de Amersfoortse uitgeverij Deviant in samenwerking met NovoLanguage.

"Wij maken de inhoud en onze bedoeling is om de uitspraak en de spreekvaardigheid van leerlingen te verbeteren", vertelt Kees van Daalen van de uitgeverij. "Het leereffect is ook een stuk groter omdat je geen losse woordjes uit je hoofd moet leren."

"Het is een serieus leermiddel, maar belangrijk is dat onderwijs ook leuk moet zijn voor studenten", vertelt Aris Willems van het ROC Midden-Nederland. "Wij zijn constant bezig om het onderwijs te innoveren en de kwaliteit te verbeteren, maar het is ook heel belangrijk dat we dingen aanbieden op een manier waar studenten wat aan hebben."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -