RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Student uit Houten maakt geslaagde vlucht met zelfgemaakt vliegtuig

HOUTEN/NIEUWEGEIN -

Thom Grasso uit Houten heeft voor het eerst een vlucht gemaakt met een zelfgemaakt radiografisch bestuurbaar vliegtuig.

De Houtenaar zit in het vierde jaar van zijn studie elektrotechiek aan de Hogeschool Utrecht. Voor zijn minor werkt hij aan een vliegtuig dat op zonne-energie werkt.

Na maanden ploeteren maakte hij woensdag bij Het Klooster in Nieuwegein een geslaagde testvlucht met een prototype.


TESTEN

Het vliegtuig is door Thom zelf ontworpen, net als de elektronica. Het radiografisch bestuurbare prototype werkt nu nog niet op zonne-energie. De proefvlucht in Nieuwegein was dan ook bedoeld om te testen of en hoe lang het model überhaupt in de lucht kan blijven.


NERVEUS

Thom was vooraf redelijk nerveus. "Ik was bang dat het vliegtuig te veel vermogen nodig zou hebben om fatsoenlijk te kunnen vliegen. Ik vreesde dat hij niet stevig genoeg was en in de lucht uit elkaar zou vallen."

Tijdens de 'maidenflight' bleek al snel dat de nervositeit voor niets was geweest: het vliegtuig deed het veel beter dan verwacht. "Ik kon goed sturen en er bleek meer dan genoeg vermogen om te vliegen", aldus Thom.

Een vriend met een drone legde de vlucht van dichtbij vast. Bekijk hier het hele filmpje of bezoek het blog van Thom.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -