RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Plannen voor veiliger busbaan Vleuterweide

UTRECHT - De gemeente Utrecht blijft bij eerdere plannen om meerdere kruisingen bij het winkelcentrum in Vleuterweide op te heffen en de toegang naar het parkeerterrein te verplaatsen. Daardoor moet de busbaan daar veel veiliger worden. Dat staat in een brief van het college van B en W aan de gemeenteraad.

Op de baan zijn meerdere ernstige ongelukken gebeurd en omwonenden praten al lange tijd over aanpassingen. Na inspraak blijven B en W erbij dat hun plannen de beste zijn. Wel worden er een paar aanpassingen gedaan.

Zo wordt het geluid van de bel dat een bus nadert aangepast en wordt het plateau bij de oversteek van de fietsroute door het park, de Burchtpromenade, beter. Er wordt ruimte gemaakt door parkeervakken bij Voor de Burchten op te heffen, een aansluiting op het parkeerterrein wordt iets verlegd en komt er een 30 kilometerzone.

Vanwege de aanleg van een nieuwe ontsluiting op de Landschapsbaan moet er een bestemmingsplan worden gewijzigd. De gemeente is de procedure daarvoor inmiddels gestart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -