RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Toekomst van TSN Thuiszorg wordt mogelijk duidelijk

AMERSFOORT -

Tienduizenden hulpbehoevenden en duizenden thuiszorgmedewerkers horen waarschijnlijk woensdag hoe hun toekomst eruitziet. Eerder was gezegd dat er maandag uitsluitsel komt over een mogelijke overname, maar dat is aangepast.

Gemeenten moeten woensdag hebben beslist of ze ingaan op het voorstel van Buurtzorg, dat het werk van het wankelende TSN Thuiszorg wil overnemen. De bewindvoerders van TSN en vakbond FNV staan achter de plannen, de branche is kritisch.

TSN was het grootste thuiszorgbedrijf van Nederland. Het biedt zorg aan meer dan 40.000 mensen. Het bedrijf heeft 700 medewerkers in de provincie Utrecht in dienst die samen zo'n 2.000 mensen verzorgen. TSN kwam echter in financiŽle nood. Het probeerde de lonen van medewerkers eenzijdig te verlagen, maar werd door de rechter teruggefloten. Eind november kreeg het bedrijf uitstel van betaling.


BUURTZORG

Buurtzorg Nederland maakte begin februari zijn bod op TSN bekend. Het bedrijf wil driekwart van de medewerkers en cliŽnten overnemen. Buurtzorg wil alleen aan de slag in gemeenten die bereid zijn om meer dan 21 euro per uur te betalen.

Volgens Buurtzorg kan het niet voor minder. TSN had eerder al geklaagd dat gemeenten te weinig willen betalen voor het werk dat de thuiszorgers doen. Buurtzorg wil de thuiszorgers ook op een andere manier laten werken, met meer autonomie.

Het is nog niet bekend wat er gebeurt met TSN Thuiszorg als het werk wordt overgenomen door Buurtzorg.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -