RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gemeente Utrecht niet in zee met Buurtzorg

UTRECHT -

Utrecht gaat niet in zee met Buurtzorg Nederland of diens dochteronderneming Familiehulp. Dat heeft het Utrechtse stadsbestuur maandag besloten. Meerdere van de twaalf andere huidige aanbieders van thuishulp in Utrecht hebben interesse getoond in het contract van het bijna failliete TSN Thuishulp.

Het belangrijkste struikelblok voor de overname door Buurtzorg is volgens het college de transitievergoeding die Buurtzorg vraagt voor overname van de contracten van TSN. Landelijk gaat het om een bedrag van 5 miljoen euro. Utrecht moet daarvan 60.000 euro betalen.

Om te voorkomen dat deze bijdrage als ongeoorloofde staatssteun wordt gezien, zou Utrecht alle andere thuishulpaanbieders in de stad een gelijkwaardig bedrag moeten aanbieden. Dat zou Utrecht ruim een miljoen euro gaan kosten zonder dat er ook maar een huis is gepoetst, schrijft het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad.


BUURTTEAM

Ook strookt de werkwijze van Buurtzorg niet met de manier waarop in Utrecht hulp wordt aangeboden, zegt het college. Zo wil Buurtzorg bepalen hoeveel hulp iemand nodig heeft, terwijl in Utrecht is afgesproken dat de klant dat voornamelijk zelf bepaalt. Ook wil Buurtzorg spil zijn in het contact met de klant, maar daar heeft Utrecht al buurtteams voor in het leven geroepen.

In Utrecht krijgen 5500 mensen hulp. TSN verzorgt 450 adressen en garandeert die hulp tot 25 april van dit jaar. Voor die tijd wil Utrecht de TSN-adressen via een aanbesteding bij een andere aanbieder onderbrengen. De nieuwe aanbieder moet alle TSN-hulpen overnemen tegen het huidige salaris en de relatie tussen hulp en klant moet in stand blijven. Volgens Utrecht is dat haalbaar omdat de stad redelijke vergoedingen betaalt. TSN heeft eerder gezegd wins te maken in de stad.

Het landelijke overnamebod van Buurtzorg loopt over twee dagen af. Daarmee is Utrecht voor zover bekend de eerste gemeente die negatief beslist over de kwestie.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -