RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woudenberg gaat niet in op bod Buurtzorg

WOUDENBERG -

Ook Woudenberg ziet af van samenwerking met Buurtzorg, de organisatie die in heel Nederland de taken van het bijna failliete TSN wil overnemen.

De gemeente laat inwoners kiezen tusssen drie zorgaanbieders in Woudenberg: Agathos, BiOns en Centraalzorg. De komende week ontvangen inwoners met TSN-hulp een brief met informatie over de overdracht.

Maandag maakte de gemeente Utrecht bekend dat dertien aanbieders mogen dingen naar de diensten van TSN. Ook Utrecht besloot niet met Buurtzorg in zee te gaan, net als Woudenberg vanwege de hoge transitiekosten die Buurtzorg rekent.

Buurtzorg Nederland neemt minder werk over van het wankelende thuiszorgbedrijf TSN dan eerder gedacht. Waarschijnlijk kunnen zeker 1500 thuiszorgers overstappen.

In het "meest optimale scenario" worden het 4000 mensen. Die moeten voor 8000 tot 18.000 cliŽnten gaan zorgen. Buurtzorg-directeur Jos de Blok heeft dat dinsdag gezegd. Hij zegt dat er nog niets is ondertekend en dat de meeste gemeenten dinsdag de knoop doorhakken. Eerder wilde Buurtzorg ongeveer 7500 medewerkers en circa 30.000 cliŽnten overnemen.

Gemeenten moeten voor woensdag besluiten of ze kiezen voor Buurtzorg, of dat een ander de thuiszorg moet gaan uitvoeren. Utrecht is de grootste gemeente die het bod van De Blok heeft
afgewezen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -