RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Utrecht moet V&D-personeel helpen"

UTRECHT -

Utrecht moet medewerkers van het failliete V&D zo snel mogelijk aan een baan helpen. Dat vindt de PvdA in de stad. De partij wil weten of de gemeente al in gesprek is geweest met het UWV.

Voor de Utrechtse vestiging van de warenhuisketen betekent het faillissement een verlies van ruim 570 arbeidsplaatsen. "Het ontslag is een persoonlijk drama voor alle betrokken medewerkers en hun gezinnen. De PvdA vindt dat de overheid zich maximaal moet inspannen om deze mensen te helpen bij het vinden van nieuw werk", aldus raadslid Ruben Post.

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid liet vrijdag weten dat de zogeheten brug-WW versneld wordt opengesteld voor de ontslagen medewerkers. Hierdoor kunnen zij indien nodig WW-uren gebruiken voor herscholing.

Sommige gemeenten, zoals Eindhoven, zijn al met het UWV in overleg om te bezien op welke wijze nieuw werk gevonden kan worden. De PvdA-fractie is benieuwd naar de activiteiten van de gemeente Utrecht en wil ook weten of er extra inspanningen worden verricht voor de oudere voormalige V&D-medewerkers, omdat de ervaring leert dat ouderen vaak veel moeite hebben om nieuw werk te vinden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -