RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Passion begint te leven in Amersfoort

1/2
AMERSFOORT -

Over precies een maand staat Amersfoort volledig in het teken van The Passion. Dit muzikale spektakel wordt op de vooravond van Goede Vrijdag live uitgezonden op NPO 1 en vertelt het verhaal van de lijdensweg van Jezus Christus.

Deze week zijn er al vooropnames. ''Inmiddels is het geen geheim meer dat een gedeelte vooraf wordt opgenomen'', zegt projectleider Paul de Vos. Er is onder meer gefilmd bij de Waterpoort en in het bos bij het Dierenpark. ''Het is wel heel erg koud. Op beeld valt dat reuze mee, maar voor de mensen die buiten staan te kleumen, is het best pittig; zeker als je dan weer hoort: jongens, het moet nog één keer over.''


PRACHTIGE STAD

Van Amersfoort zal veel moois te zien zijn op tv, vertelt De Vos: ''Veel typische plekken, waaronder het Eemplein, de Koppelpoort en de OLV-toren. Voor de rest houden we het een beetje in het ongewisse, want we willen dat kijkers verrast worden door alle mooie dingen die in de stad te zien zijn''.

De projectleider is ervan overtuigd dat Amersfoort, dat als extra aantrekkingskracht zijn centrale ligging heeft, uitermate geschikt is voor het EO-spetakel. ''Amersfoort is een prachtige stad, iederen heeft weleens bij de Waterpoort gestaan en bij Onze Lieve Vrouwentoren''.

The Passion begint al erg te leven in de stad. ''De middenstand is bezig, poppodia en theater de Flint doen mee. Je merkt dat het project gedragen wordt door de stad en daar krijg je als maker extra energie van''.


TIJD STAAT STIL

Overigens hebben oplettende Amersfoorters al iets van de opnames kunnen merken: de klok van de OLV-toren staat stil zo lang de ploeg van The Passion aan het werk is. Dit is gedaan om te voorkomen dat op tv in opeenvolgende shots opeens een andere tijd te zien is. Het is de bedoeling dat de klok donderdag weer loopt.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -