RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

ROC herdenkt verongelukte studente

UTRECHT/LOPIK - Het Beauty College in Overvecht staat volgende week maandag stil bij het overlijden van de Lopikse studente Angelique van Werkhooven. De 18-jarige vrouw verongelukte in de nacht van zaterdag op zondag in het dorpje Cabauw.

Angelique zat met drie vrienden in de auto toen ze uit de bocht vlogen en in het water belandden. Haar vrienden overleefden de crash; voor Angelique kwam de hulp te laat.

Angelique studeerde in Overvecht en daar is haar dood keihard aangekomen, zegt woordvoerder Aris Willems van ROC Midden-Nederland. "Er is een speciaal hoekje ingericht voor Angelique. Volgende week maandag komen alle studenten en leerkrachten bij elkaar voor een herdenkingsbijeenkomst. Het Beauty College is een kleinschalige opleiding, dus iedereen kent elkaar."

LEUKE EN LIEVE MEID
Willems had kort voor de dood van Angelique contact met haar voor schoolzaken. "Ik zag haar foto en naam in de krant en ik schrok enorm. Het was een enorm leuke en lieve meid. Heel spontaan. Als je dan leest dat ze bij een ongeluk om het leven is gekomen, schieten woorden tekort."

Om studenten en personeel alle ruimte te geven om het verlies van Angelique te verwerken, is de kap- en beautysalon aan de Kretadreef komende maandag de hele dag gesloten. "We hebben als ROC een uitgebreid rouwprotocol en dit maakt daar onderdeel van uit", zegt Willems.

DONKERE PERIODE
Het is voor de school toch al een heel donkere periode, zegt Aris Willems: "Dit jaar zijn we al een leerkracht verloren aan een slepende ziekte en deze week stierf ook een andere studente van ons die aan het Gezondheidszorg College studeerde. Hoewel zij ouder was en parttime bij ons een opleiding volgde, maakt dat voor ons niet uit. Voor haar is op de locatie aan de Vondellaan ook een herdenkhoek ingericht."

Angelique van Werkhooven wordt zaterdag in besloten kring in Lopik begraven. Ook Willems is daar bij: "Net als haar klasgenoten en leraren. Het is allemaal heel erg verdrietig, maar het is ook wel weer mooi te zien dat iedereen elkaar steunt."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -