RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Werkloos winkelpersoneel via nieuwe centra aan het werk"

PROVINCIE UTRECHT -

Speciale mobiliteitscentra moeten werkloze winkelmedewerkers aan een nieuwe baan helpen. Dat willen vakbonden FNV en CNV en brancheorganisatie Detailhandel Nederland. De afgelopen maanden gingen veel winkels failliet.

In de centra moet worden gekeken welke kwaliteiten en vaardigheden de winkelbediende heeft en of ze ook in andere sectoren aan het werk zouden kunnen. "Ook moeten ze korte of langere opleidingen kunnen krijgen", zegt Nico Meijer van de FNV tegen de NOS.

Het UWV zou ontslagen winkelpersoneel moeten doorverwijzen. De instantie staat welwillend tegenover de mobiliteitscentra.

De vakbonden en brancheorganisatie praten volgende week met het ministerie van Sociale Zaken over de plannen. Ze hopen dat het kabinet geld vrijmaakt voor de inrichting van de centra.

De misère in de detailhandel is al even aan de gang en lijkt ook aan te houden. Zo gingen naast V&D grote retailers als Macintosh, van de ketens Manfield, Dolcis, PRO Sport en Invito, en USG, van Perry Sport en Aktiesport, failliet. Ook kleinere ketens zoals Paradigit en Foto Klein gingen bankroet. Een aantal winkels maakt wel een doorstart of is overgenomen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -