RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Laatste stuk dak Utrecht Centraal ook dicht

1/2
UTRECHT -

Bouwvakkers zijn deze week begonnen met het dichten van het laatste open stuk in het nieuwe dak van Utrecht Centraal. Eerst komen de onderplaten, daarna de isolatie en folie en dan de topplaten. De eerste platen liggen inmiddels, meldt de gemeente Utrecht.

Het is de laatste fase van de zes bouwstappen in de verbouwing van het station. Vorig jaar zomer kwam bouwstap vijf klaar en kreeg Utrecht Centraal er veel ruimte bij, onder meer op een nieuwe eerste verdieping.

Tijdens bouwstap zes wordt niet alleen het dak gesloten door de werknemers van bouwbedrijf Besix, maar worden onder meer ook de definitieve loopstromen duidelijk. Verder wordt de belichting van de grote hal aangelegd en worden veel sporen beter bereikbaar.

Het immense station naar het ontwerp van Benthem Crouwel Architekten moet in 2016 officieel worden geopend. Dan is het gebouw klaar voor 360.000 reizigers per dag. Utrecht Centraal is dan het grootste vervoerscentrum van Nederland, groter nog dan Schiphol.

Overigens wordt de komende jaren nog verder gewerkt aan het recht leggen van de sporen onder het station. Ook worden aan de stadskant onder de stationshal nog bus- en tramhaltes aangelegd en krijgt Utrecht Centraal aansluiting een nieuw stationsplein.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -