RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

3350 thuiszorgers van TSN behouden werk

PROVINCIE UTRECHT -

Minstens 3350 medewerkers van TSN Thuiszorg kunnen aan de slag bij Buurtzorg Nederland of bij andere aanbieders die het werk willen overnemen. Ze behouden hun salaris. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten laat dat donderdag weten. Het voorlopige aantal is gebaseerd op "de huidige informatie van gemeenten". De curatoren verwachten nog reacties van andere gemeenten.

TSN was de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland. Het bedrijf kwam echter in financiŽle nood. Het probeerde de lonen van medewerkers eenzijdig te verlagen, maar werd door de rechter teruggefloten. Eind november kreeg het bedrijf uitstel van betaling.


BIJGESTELD

Buurtzorg Nederland wilde eerst 7500 medewerkers van TSN overnemen, driekwart van het oude bedrijf. Dat werd later bijgesteld naar 1500 tot 4000.

Volgens de curatoren hebben 99 van de 137 gemeenten de knoop doorgehakt. Sommige kiezen voor Buurtzorg, andere voor concurrenten. Utrechtse gemeenten, waaronder Baarn, Utrecht en Woudenberg lijken massaal te kiezen voor andere zorgaanbieders.


CONTINUITEIT

De VNG zegt dat "de continuÔteit van de relatie tussen hulpverlener en cliŽnt blijft bestaan" en dat de thuiszorgers hun arbeidsvoorwaarden behouden.

De FNV maakt zich zorgen over de situatie in de thuiszorg. "Sommige medewerkers blijven hetzelfde werk doen, maar krijgen straks minder loon en slechtere arbeidsvoorwaarden, en cliŽnten dreigen zorguren te verliezen en moeten hun vertrouwde gezichten missen", zegt een woordvoerster donderdag.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -