Dj Paul van Dyk valt van podium in Jaarbeurs Utrecht, toestand stabiel

UTRECHT - Tijdens A State Of Trance in de Jaarbeurs in Utrecht is de bekende Duitse dj Paul van Dyk van het podium gevallen en daarbij gewond geraakt. Volgens een collega-dj is zijn toestand stabiel en heeft hij geluk gehad.
Het ongeluk gebeurde rond 04.15 uur. Een traumahelikopter werd opgeroepen voor medische assistentie, maar is uiteindelijk niet geland. De dj is vervolgens met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Dj Armin van Buuren maakte het nieuws zelf bekend via een beeldscherm op het trancefeest. "Paul van Dyk is een van de helden van A State Of Trance en daarom hebben we besloten om de show te stoppen op de mainstage", zei de dj.
"Mijn gedachten gaan uit naar Paul van Dyk. Hij is nu in het ziekenhuis en krijgt de beste behandeling die hij maar kan krijgen", aldus Van Buuren via een livestream. Andere podia bleven wel open. Onduidelijk is nog hoe Van Dyk ten val is gekomen. Ook over de aard van zijn verwondingen is nog niets concreets naar buiten gebracht.

REACTIES

Op de Facebook-pagina van het feest is een
gezet, wat honderden steunbetuigingen uit binnen- en buitenland oplevert aan het adres van Van Dyk. "Wishing all the best from here", schrijft Jorn van Deynhoven, een andere bekende dj.
Het management van de dj liet zondagmiddag weten overspoeld te zijn door reacties. Van Dyk ligt nog steeds in het ziekenhuis, maar nog steeds is onduidelijk hoe zijn toestand is. "Verdere details over de oorzaak van dit ongeluk is nog niet beschikbaar. We zullen zo snel mogelijk een update plaatsen."
Van Dyk zou zondag naar Mexico gaan voor een optreden in de hoofdstad Mexico-Stad, staat op zijn website.

TRANCEFEEST

A State Of Trance bestaat dit jaar 15 jaar en is volgens de organisatie het grootste indoor trancefestival ter wereld. Tijdens dit jubileumjaar komen alle muzikale hoogtepunten van de afgelopen vijftien jaar voorbij. Armin van Buuren is elk jaar de hoofdact van het indoor festival.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.