Huis-aan-huisblad DUIC slecht bezorgd

UTRECHT - Het nieuwe huis-aan-huisblad DUIC kampt in Utrecht met grote problemen. Het lukt het blad niet om alle kranten bezorgd te krijgen.
DUIC was tot half december een internetsite, maar sinds ruim twee maanden verschijnt er ook een papieren versie. Die versie zou elke veertien dagen huis aan huis in de stad Utrecht bezorgd moeten worden.

BEZORGING

Onderzoek van RTV Utrecht toont echter aan dat dat niet lukt. Een enquête, uitgezet onder ruim duizend Utrechtse leden van het panel van de omroep, toont aan dat slechts 10 procent van de huishoudens altijd of bijna altijd een DUIC op de deurmat vindt.
Ruim vijftig procent van de respondenten geeft aan nog nooit zo'n krant in de brievenbus te hebben gehad. De overige veertig procent heeft één keer of een paar maal een krant ontvangen. Huishoudens met een NEE/NEE-sticker zijn buiten de enquête gehouden.

ADVERTEERDERS

De krant schermt met een oplage van 145.000 exemplaren, maar voorzichtige berekeningen laten zien dat ze er hooguit 40.000 bezorgen. Adverteerders reageren onaangenaam verrast op de cijfers. Een grote adverteerder wil niet reageren maar zegt wel contact te zoeken met de krant.
Ook de gemeente Utrecht is een grote adverteerder; de gemeentelijke aankondigingen staan in DUIC. De gemeente is in gesprek met DUIC over de bezorging. Een woordvoerder van de gemeente: "DUIC geeft in een gesprek met de gemeente aan dat de bezorging een permanent punt van aandacht is."
RTV Utrecht heeft meermalen contact gezocht met de uitgever van DUIC. Die zegt zich niet in de cijfers te herkennen. Joris Daalhuisen van DUIC wil weinig zeggen, het enige inhoudelijk commentaar is: "Het aantal klachten loopt lineair met de indexering, kortom normaal."

Bezorging DUIC laat te wensen over

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.