TivoliVredenburg wordt beter toegankelijk voor gehandicapten

UTRECHT - De gemeente Utrecht en TivoliVredenburg hebben een plan opgesteld om het muziekcentrum beter toegankelijk te maken voor lichamelijk gehandicapten.
Het Stedelijk Overleg Lichamelijk Gehandicapten Utrecht (SOLGU) kwam eerder met 137 verbetersuggesties. Vooral de rolstoelvriendelijkheid liet te wensen over, meldde RTV Utrecht begin dit jaar.
Veel van de verbeteringen worden opgepakt of zijn al uitgevoerd, aldus de gemeente. Onder meer de toiletten worden beter toegankelijk gemaakt. Hetzelfde geldt voor de zalen Hertz en Ronda en de entree (tourniquets).
Van alle aanbevelingen worden er 98 direct uitgevoerd. Elf andere aanbevelingen worden op een natuurlijk moment uitgevoerd of wanneer er budget beschikbaar is. Voor 28 aanbevelingen geldt dat deze niet kunnen worden uitgevoerd vanwege het ontwerp van het gebouw, aldus de gemeente.
TivoliVredenburg verbetert ook haar website en organiseert speciale rondleidingen voor mensen met een beperking zodat zij hun weg beter kunnen vinden in het gebouw.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.