Pegida kondigt opnieuw demonstratie aan in Utrecht

UTRECHT - Pegida wil weer demonstreren in Utrecht. De anti-islamitische protestbeweging kondigt aan op zaterdag 19 maart naar de Neude te komen.
"Verzamelen vanaf half 1 op Neude Utrecht", schrijft de organisatie op Twitter. Een dag eerder wil Pegida PVV-leider Geert Wilders ondersteunen, die dan terecht staat vanwege zijn minder, minder-uitspraak. Pegida zou zijn uitgenodigd door de Facebookgroep die tegen meer azc's in Utrecht is.
Er waren al twee keer eerder Pegida-demonstraties in Utrecht. De eerste keer was in oktober vorig jaar. Pegida demonstreerde toen op het Vredenburgplein, tegendemonstranten moesten naar het Janskerkhof. In totaal werden tien (tegen)demonstranten opgepakt.
In november demonstreerde Pegida opnieuw in Utrecht. Toen verwees burgemeester Van Zanen de club naar het Hogelandsepark.
Bij beide demonstraties verbood het stadsbestuur een protestmars door het centrum. De politie had er beide keren de handen vol aan om een confrontatie tussen voor- en tegenstanders van Pegida te voorkomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.