RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Identificatie Maarssens MH17-slachtoffer vrijwel uitgesloten

MAARSSEN -

Identificatie van de twee laatste niet-ge´dentificeerde slachtoffers van de MH17-ramp is vrijwel uitgesloten. Dat stelde premier Mark Rutte dinsdagavond in de Tweede Kamer tijdens een debat over de MH17.

EÚn van de slachtoffers is Alex Ploeg uit Maarssen. Hij zat samen met zijn vrouw en zoon in het ramptoestel.

Rutte noemde de kans "helaas heel klein" dat die twee personen alsnog worden ge´dentificeerd. Op 21 maart 2015 was van 296 van de 298 slachtoffers de identiteit vastgesteld. Onder de doden waren bijna 200 Nederlanders.

Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) zei in het debat dat door middel van nieuwe technieken zal worden geprobeerd DNA-profielen te krijgen uit kleine stoffelijke resten. Mogelijk kan dat leiden tot identificatie van de twee laatste niet-ge´dentificeerde slachtoffers. "De kans daarop is uiterst gering. Hoe vervelend dat ook is", beklemtoonde ook Van der Steur.


BOOS

Rutte maakte zich in het debat erg boos over beweringen dat de regering zaken zou toedekken rond de onderzoeken naar de toedracht van de MH17-ramp. Hij sprak over onzin-insinuaties. Volgens Rutte bemoeit de regering zich niet met de onderzoeken om de onafhankelijkheid van die onderzoeken niet te beschadigen.

"Dat wij vanwege de handelsrelaties met Rusland of de gezellige contacten met Oekra´ne, of omdat wij dingen geheim willen houden, dat wij dingen zitten toe te dekken, dat wij dingen in doofpotten zitten te doen waar het MH17 betreft, is totale nonsens", aldus de premier.

Rutte reageerde onder meer op een vraag van parlementariŰr Louis Bontes, die wees op de oprichting van een werkgroep voor waarheidsvinding door nabestaanden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -