RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

VVD: Inspectie moet UMC doorlichten

UTRECHT -

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht moet onder verscherpt toezicht worden geplaatst en van onder tot boven worden doorgelicht. Dat vindt VVD-Kamerlid Leendert de Lange.

De politicus wil scherper toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, omdat de fouten zich volgens hem opstapelen bij het UMC Utrecht. Woensdag meldde het onderzoeksprogramma Zembla dat bij zeker vijf dove kinderen het implantaat niet goed werd geplaatst.

Het programma sprak onder meer met ouders van kinderen met een zeldzame schedelaandoening die in het UMC Utrecht zijn geopereerd, terwijl dat volgens een landelijke richtlijn niet mag.


INCIDENTEN

Zembla besteedde eind vorig jaar ook aandacht aan de afdeling keel-, neus- en oorheelkunde(kno) van het UMC. De afdeling zou twee dodelijke incidenten tijdens operaties hebben verzwegen.

Ook zou er sprake zijn van een angstcultuur. Kort erna kwam naar buiten dat een andere afdeling een tumor bij een patiŽnt over het hoofd had gezien. De vrouw werd daardoor ongeneeslijk ziek.

De fouten stapelen zich op bij het UMC Utrecht, dat is onacceptabel. Hier moeten heel snel dingen verbeteren, vindt de VVD.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -