RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Studenten winnen zaak tegen Hogeschool Utrecht

UTRECHT - De Hogeschool Utrecht is aansprakelijk voor studievertraging van studenten van de bacheloropleiding Medische Hulpverlening. Dat heeft de civiele rechter bepaald in een bodemprocedure van vijf studenten tegen de Hogeschool.

De studenten stelden dat zij stages niet tijdig konden uitvoeren en dat het daardoor ook langer duurde voordat ze een baan vonden die aansluit op de opleiding. Volgens de studenten was de vertraging het gevolg van het ontbreken van een zogenoemde BIG-registratie (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) voor het beroep van medisch hulpverlener.

De rechtbank geeft de studenten gelijk. De Hogeschool had er bij de start van de opleiding rekening mee moeten houden dat het werkveld zich terughoudend zou kunnen opstellen in het aanbieden van stageplaatsen en vacatures.


SCHADEVERGOEDING

De vijf eisers vertegenwoordigen een groep van 100 studenten Medische Hulpverlening. Ze eisen voor iedere student een vergoeding van 20.000 euro per jaar dat die later klaar is met de studie. Wat de Hogeschool precies moet betalen, wordt op een later moment vastgesteld.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -