Fotograferende kraanmachinist zit thuis na rugoperatie: "Mis mijn werk"

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het is al een paar weken stil rond de fotograferende kraanmachinist Marco van Dulst, die werkzaam is in het Utrechtse stationsgebied. De bekende twitteraar zit thuis omdat hij is geopereerd aan een rugafwijking waarvan hij moet herstellen.
Van Dulst mist zijn kraan. Daarom houdt hij de webcam op zijn werkplek nauwlettend in de gaten. Zo blijft hij op de hoogte van de voortgang op de bouwplaats. "En af en toe probeer ik nog te kijken of ik iemand herken", zegt de kraanmachinist.

TWTTER

Op Twitter is Van Dulst bekend geworden door de prachtige foto's die hij in de vroege morgen maakt vanuit zijn hijskraan. Vaak met de Domtoren erop. Collega's hebben zijn populaire hobby nu overgenomen. Bij het zien van de foto's krijgt Van Dulst heimwee. "Dan denk ik: potverdomme, zat ik maar boven in de kraan. Ja, dat doet me wel een beetje pijn."

OP PAD

Vanaf volgende week mag hij met de auto op pad. Van Dulst is vastbesloten om naar de bouwplaats te rijden en een bakje koffie in de keet te doen. Het kan nog wel maanden duren voordat hij weer de hijskraan op mag, maar hij weet nu al wat hij dan als eerste gaat doen. "Een foto van de Dom maken. Dat gaan mijn volgers zeker merken."

Op ziekenbezoek bij kraanmachinist Marco van Dulst

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.