RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Straatkrantinterview met paus is een wereldwijde hit

UTRECHT -

Het interview van het Utrechtse Straatnieuws met paus Franciscus heeft ook in het buitenland volop aandacht gekregen. Dat blijkt uit een analyse door onderzoeksbureau Publistat.

Volgens de onderzoekers wordt er in ongeveer honderd artikelen in kranten en tijdschriften gerefereerd aan het interview. Ook in bijna vijfhonderd berichten op internet wordt ernaar verwezen. Bovendien leidde de publiciteit tot een run op straatkranten over de hele wereld; alleen al in Utrecht werden 21.000 exemplaren verkocht.

De Utrechtse Straatnieuwsverkoper Marc reisde voor het interview naar het Vaticaan en sprak daar een uur lang met de kerkvorst. Marc werd ondersteund door twee professionele journalisten en een fotograaf.

Voorzitter Broos Schnetz van de stichting Straatnieuws zegt dat "straatkranten wereldwijd door de paus op de kaart zijn gezet." "Het interview is door meer dan honderd straatkranten overgenomen en heeft mede vanwege de publiciteit tot topverkopen geleid. Daar hebben verkopers in binnen- en buitenland direct van geprofiteerd. Het interview is eigenlijk een soort crowdfunding door de paus, want met dit ene gesprek heeft hij tonnen verdiend voor straatkrantverkopers over de hele wereld."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -