Website Unieuws.nl wint omroepprijs

UTRECHT - De website www.unieuws.nl van RTV Utrecht is in de prijzen gevallen. Op een congres van regionale omroepen kreeg de website de NL Award.
Ook de RTV-Utrecht-documentaire over de dood van FC-Utrecht-speler David di Tomasso kreeg een NL Award. De prijzen worden elk jaar uitgereikt voor het beste radio- of tv-programma en website van de regionale omroepen.
"Weinig internetinitiatieven waren binnen korte tijd zo succesvol als dit platform waarop bewoners van de regio Utrecht eigen nieuws kunnen maken in zowel tekst, video als foto’s", oordeelde de vakjury. "Unieuws.nl speelt in op nieuwe mogelijkheden om het gemeenschapsgevoel te stimuleren."
Unieuws.nl is een website voor en door inwoners van de provincie Utrecht. Bloggers (burgerjournalisten) plaatsen hun eigen nieuwsberichten, foto's en films. Het nieuws uit hun eigen wijk of straat staat daarin centraal. Bloggers reageren op elkaars berichten en gaan zo met elkaar in discussie. Geregeld werkt de nieuwsredactie van RTV Utrecht berichten op Unieuws.nl uit tot radio- en televisieonderwerpen op Radio M Utrecht en Regio TV Utrecht.
Unieuws.nl vierde op 1 februari haar 1-jarig bestaan met een feestavond en workshops voor bloggers. Sinds deze week is de website helemaal vernieuwd. De website heeft nu meer mogelijkheden, betere navigatie-opties en een nieuw, modern jasje.
Het complete juryrapport:
RTV Utrecht neemt haar platformfunctie voor de regio zeer serieus. Unieuws is een platform van bloggers met teksten, video en foto’s. En het werkt. Door een systeem van bloggers vermindert het gescheld kennelijk (zoals je dat nog wel in gastenboeken tegenkomt). De blogger is minder anoniem dan de gast in het gastenboek. De bloggers voelen zich waarschijnlijk ook meer verantwoordelijk dan een gast voor de eigen bijdragen en beschouwen de gehele pagina wellicht meer als hun eigen pagina.
RTV Utrecht biedt verder een levendige site (www.rtvutrecht.nl) die kleurrijk is met veelsoortig nieuws en informatie. 'Tijd voor u', de pagina die het gelijknamige radioprogramma ondersteunt, is bijvoorbeeld een pagina met een breed en aantrekkelijk aanbod aan recepten, volkskeuken, geschiedenis, consumenteninformatie en de Radio M oorkonde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.