RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse raadsleden sturen aan op anoniem parkeren

UTRECHT -

Parkeren in de gemeente Utrecht zou anoniem moeten kunnen. De parkeerautomaten moeten daarvoor worden aangepast. Dat willen VVD en D66 in de stad. De partijen hopen dat de automaten dan ook gebruikersvriendelijker kunnen worden gemaakt.

De Hoge Raad bepaalde eind februari dat een automobilist die zijn parkeergeld betaalt en dat met een betaalbewijs kan aantonen, geen naheffing kan krijgen. De eis van veel gemeenten om een kenteken in te voeren, is daarmee ongeldig geworden.

Parkeren in Utrecht kan alleen als er een kenteken wordt ingevoerd. Dat mag van de gemeente vals zijn, zolang het betaalbewijs maar achter de ruit verschijnt. Volgens de VVD is dat omslachtig. "Wat ons betreft komt er gewoon een simpele optie om te parkeren zonder kenteken in te voeren", zegt VVD-raadslid André van Schie.


SNELLER

Van Schie wil dat er gelijk wordt gekeken naar de software en hardware van de automaten. Die zijn 'suboptimaal', schrijven de VVD en D66 in vragen aan het college van B en W. De fracties willen dat de automaten sneller gaan reageren en ook contactloos betalen aankunnen.

De zaak bij de Hoge Raad was aangespannen door Privacy First. Die organisatie dreigt de gemeente voor de rechter te slepen als anoniem parkeren niet snel mogelijk wordt gemaakt.

Veel gemeenten willen dat parkeerders kentekens invoeren omdat daarna scanauto's kunnen worden ingezet. Dat is goedkoper dan parkeercontroleurs die door de wijk wandelen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -