RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veenendaalse wethouder Verloop onder vuur

1/3
VEENENDAAL -

Lokaal Veenendaal dient donderdagavond een motie van wantrouwen in tegen wethouder van FinanciŽn Marco Verloop. De partij zegt dat Verloop de raad verkeerd heeft geÔnformeerd over energieleverancier DEVO, die warmte levert aan nieuwbouwijk Veenendaal-Oost.

De financiŽle problemen bij het energiebedrijf dreigen uit te lopen op een enorme strop voor de gemeente Veenendaal. Om DEVO voorlopig te redden, moet de gemeente 700.000 euro uittrekken en ook nog jarenlang voor miljoenen borg staan.

Verloop (SGP) verklaarde in 2013 dat DEVO een stabiel bedrijf was. Lokaal Veenendaal maakt uit stukken op dat de wethouder toen al wist van de financiŽle problemen.

"Als het aan Lokaal Veenendaal ligt, betekent dit het einde van de termijn van deze wethouder van FinanciŽn", zegt raadslid Kees Lochtenberg. "De gemeenteraad niet of onvolledig informeren, is een politieke doodzonde. Raadsleden zijn volksvertegenwoordigers die dat op parttime-basis doen. Wij moeten erop kunnen vertrouwen dat het college ons informatie geeft waar wij onze beslissingen op kunnen baseren. Als dat niet gebeurt, kunnen we de wethouder niet meer vertrouwen."


HEET WATER POMPEN

Dat DEVO zijn financiŽn niet op orde heeft, heeft volgens Lokaal Veenendaal te maken met de techniek die het bedrijf gebruikt. "De woningen hebben geen boiler, dus moet water met een temperatuur van 70 graden door de leidingen gepompt worden", legt Kees Lochtenberg uit.

"Om ervoor te zorgen dat het ook daadwerkelijk met 70 graden de huizen binnenkomt, moet het met behulp van gas bijgesteld worden. Dit kost veel geld. Er is hierdoor al jaren sprake van een miljoenenverlies", aldus Lochtenberg.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -