RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Buren landgoed Zuylestein boos om bouwplannen

1/2
LEERSUM -

Omwonenden van landgoed Zuylestein in Leersum zijn boos vanwege plannen om zes woningen op het terrein te bouwen. Het college van B en W staat positief tegenover het idee, maar de buren vinden dat het bouwplan schade aan het landgoed toebrengt.

Eigenaar Jemima de Brauwere zegt dat het landgoed aan een opknapbeurt toe is. "Het gaat om 120 hectare grond dat we als particulier onderhouden en dat is opengesteld voor iedereen. Dat kost geld." Woningbouw kan zorgen voor de benodigde financiŽn.

Omwonenden zeggen dat het landgoed een stiltegebied is en dat de rust erg belangrijk is. Omwonende Dick de Ridder vreest dat alles al is beklonken, maar dat bestrijdt De Brauwere. "Er is gewoon inspraak. Dat ligt allemaal wettelijk vast"

De gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug praat vanavond over de plannen, maar bij goedkeuring kan er nog geen schop in de grond. Eerst moet er een bestemmingsplanprocedure worden doorlopen. "Dat duurt maar zo anderhalf tot twee jaar", zegt wethouder Gerrit Boonzaaijer.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -