RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrechtse clubs pitchen voor kunstgrasveld

1/3
UTRECHT - Sportclubs UVV, Zwaluwen Utrecht en Rivierwijkers/VSC mogen met geld van de gemeente Utrecht een kunstgrasveld aanleggen. Dat is donderdagavond in het stadhuis bekend gemaakt na pitches van de clubs. Er waren acht inzendingen.

De clubs moesten hun plan in het openbaar toelichten bij een commissie met daarin sportwethouder Paulus Jansen, programmamanager veilig sportklimaat NOC*NSF Ary Hordijk en Hugo van der Poel, directeur van het Mulier Instituut. De drie clubs wonnen onder meer omdat ze een hoge eigen bijdrage voorstelden.

Het idee om het geld pas te verdelen na een openbare pitch komt van CDA-raadslid Sander van Waveren. Zijn fractie kwam vorig jaar met het voorstel om 4 ton beschikbaar te stellen voor kunstgrasvelden.

Vanuit de gemeente werden voorwaarden aan deelname gesteld. Zo moesten de clubs door het kunstgras kunnen groeien. Ook moest de organisatie financieel op orde zijn.

GroenLinks vond het jammer dat studentensportclubs niet konden meedingen en de Partij voor de Dieren ziet liever echt gras. Desto, Kampong voetbal, Hercules, VVJ/Utrecht Dominators/Domstad Devils en FC Utrecht visten achter het net.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht