"Bucketlist" voor kinderen in Maarn

MAARN - Kinderen in Maarn krijgen vandaag op school het boek '50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je 12de'. In het boek staan vijftig activiteiten die kinderen buiten kunnen doen.
Het idee is dat kinderen te veel binnen zitten en op deze manier misschien weer naar buiten gaan. Het boek is speciaal gemaakt voor kinderen in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Eerder kwamen er al edities voor kinderen in andere plaatsen zoals Bunnik en De Ronde Venen.

VOORGESCHOTELD

Coosje Bakker is één van de initiatiefnemers van het boek namens 'Maarn Maarsbergen Natuurlijk', een vereniging die milieu en natuur rondom Maarn en Maarsbergen bevordert. "Het zijn allemaal dingen die ze buiten moeten doen en het leuke hiervan is dat het dingen zijn die ze in de directe omgeving kunnen doen", vertelt zij.
"Er worden heel veel leuke dingen gemaakt voor kinderen, de leukste computerspellen en tv-programma's. Daardoor vergeten ze dat er buiten ook van alles te doen is," zegt Bakker. "Er wordt ze zoveel voorgeschoteld dat de fantasie ontbreekt."
Het boek is speciaal toegespitst op de bosrijke en heuvelachtige omgeving van Maarn en Maarsbergen. In de edities in andere gemeenten werd kinderen bijvoorbeeld aangeraden om fruit te plukken in boomgaarden. "Maar die zijn hier niet al te veel, dus dan moeten ze toch weer in de auto stappen." Daarom staan in het Maarnse boek tips als naar het Sterrenbos gaan of grafheuvels fotograferen.
Basisschoolkinderen in groep 3 en 4 van OBS De Meent krijgen het boek vrijdag, en gaan gelijk één van de 50 dingen afstrepen van het lijstje; een natuurkunstwerk maken.

Er wordt kinderen zoveel voorgeschoteld dat de fantasie ontbreekt
Kinderen ontvangen het boek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.